Vägen till dina drömmars mål

Jag vill att du tänker på något du alltid velat göra. Dröm iväg lite och låt fantasin skena. Kanske har du velat lära dig att flyga? Byta jobb? Åka jorden runt eller gå ner de där 15 kilona? Dröm stort! Gräv lite, ta fram en gammal dröm du lagt i papperskorgen. Få liv i den igen!

Vad du än just nu har tänkt på så är det dags för dig att göra slag i saken och följa dina drömmar! Sluta tänk på OM det går eller vilka problem som kan uppstå. Alltför många går runt på samma arbete dag ut, dag in, vecka ut, vecka in. Alltför många sitter vid skrivbordet på sitt jobb, tittar ut på himlen och drömmer sig bort till ett annat land eller kanske sittandes vid som pilot på väg bort till det där varma landet utan att göra något åt det. Låt oss sikta högt!

shoot-for-the-moon-even-if-you-miss-youll-land-among-the-stars-100
”Shoot for the moon, even if you miss, you’ll land among the stars”

Les Brown

Bli inte en till i statistiken över människor som slösar bort sina liv på att tänka på alla saker de vill göra men aldrig gör något åt. Du är bättre, du kan bättre och du har motivationen där inombords till att ta det där lilla men ack så viktiga första steget mot dina drömmars mål.

Ta en stund och fundera över vad som hindrar just DIG från att inte jaga vidare mot dina drömmar. Vad är du rädd för? Är det rädslan för att misslyckas eller är det kanske en ekonomisk sits som gör att dina drömmar sopas under mattan?

Kanske är det tiden? I en värld där man ska arbeta, umgås med familjen och helst kolla Facebook var tionde minut så kan det vara svårt att hinna ta första steget. Eller..? Kanske kan du istället för att lägga ner all din tid på sociala medier eller framför din tv faktiskt planera konkreta steg mot ditt mål?

Oavsett vad dina ursäkter är, låt inte dessa komma i vägen för ditt mål! Du behöver fundera på vad det är som sätter hinder framför ditt mål och hur du ska komma förbi dessa hinder.

LIMIT
”Obstacles are those frightful things you see when you take your eyes off your goals”  

Sydney Smith

Som personlig tränare på heltid med egen firma och andra projekt vid sidan har jag också stått inför det där första viktiga steget. Att våga, att ta lite risk och följa min dröm. Säga upp sig från ett heltidsjobb med bra inkomst. Ettt jobb som är säkert in till pensionsålder. En inkomst som är oförändrad varje månad, varje år. Säker, stabil, tråkig.

Att lägga det där självklara och säkra bakom sig och lita på sig själv är något av det mest utvecklande och häftigaste man kan göra men också en av de mest skrämmande saker man kan utsätta sig för. Men vet du vad, det är så värt det!

Jag kommer att ge dig sju steg som jag vill att du följer för att börja din resa mot ditt nya mål, ditt nya liv och din nya framtid!

1. Skriv en plan.

Formulera ett konkret mål. “Åka utomlands” är ett mindre konkret mål. “Åka till Spanien sommaren 2017” är ett konkret sådant. Skriv även ner vilka delmål du behöver ha för att komma till din slutdestination och låt även dessa vara så konkreta som möjligt.

  1. Positiv förstärkning

Skriv post-it lappar och sätt dem på kylen, toalettdörren, badrumsspegeln eller på ditt kylskåp. ”Spanien här kommer jag!” Påminn dig själv om vart du vill i livet och hur du ska dit. Påminn dig själv varje dag varför du gör det du gör och vart du ska. Sätt upp bilder på Spanien eller vad ditt mål kan tänkas vara. Att positivt förstärka sig själv och sina mål kommer att ge dig en sådan skjuts att du strax är där, vid dina drömmars mål!

  1. Lär dig av andra

Så ditt mål var att flytta till Spanien? Kolla runt om du har någon i din bekantskap som flyttat utomlands. Kanske hittar du någons blogg eller letar upp någon på Facebook. FRÅGA hur de har gått tillväga. Vad bör man göra och planera innan man flyttar? Det finns massor av hjälp att få och människor är faktiskt väldigt tillmötesgående i världen.

  1. Var realistisk. Även om jag vill att du ska nå dina drömmars mål så måste du ändå vara realistisk. De mål och delmål du sätter upp måste vara genomförbara. Att sätta som mål att besöka världens alla länder på 30 dagar kan med andra ord vara ett svårt mål. Att däremot sätta upp ett mål att under 2017 ska jag besöka världens alla länder är ett steg mot ett mer genomförbart mål. Sätt upp dina drömmar mål med var också realistisk och tänk efter.
  2. Ekonomi. Planera, googla och skriv ner vad du behöver göra rent ekonomiskt för att resa världen runt. Hur mycket måste du spara varje månad och hur ska du spara. Jag lovar dig, du kan spara tusentals kronor på att dra ner hastigheten på ditt bredband, ta bort lite tv-kanaler, ändra ditt abonnemang, sluta köpa godis eller börja cykla istället för att ta bilen. DU KAN OM DU VILL! Kom ihåg ditt mål!
  3. Influenser

En av de absolut största farorna förutom din egna rädsla är andra människors negativitet. Du behöver inte höra att dina mål är korkade eller ouppnåeliga.Omge dig med människor som tror på dig och stöttar dig på vägen mot dina mål. Träffa andra som har likasinnade mål. Utbyt tankar och tips.

  1. Första steget

Kolla igenom ovanstående sex steg. Sätt upp ditt mål och var inte rädd för att sätta ett högt mål. Du kan utbilda dig fastän du är 55 år. Du kan resa världen runt ensam. Du kan så mycket om du bara vill och vågar ta det första lilla men ack så viktiga steget. Knyckla ihop din rädsla och släng den över din axel. Du är redo att utvecklas och följa dina drömmar. Om du planerat ditt mål med tillhörande delmål, gjort din research och satt upp en bra tidsram tillsammans med en ekonomisk plan så kan du!

35301688-Asian-business-man-write-words-on-wall-A-Goal-without-a-Plan-is-Just-a-Wish-Stock-Photo
Ta steget!

Känner du fortfarande att du behöver lite mer support och kanske en extra push? Hör av dig så hjälper jag dig att konkretisera dina mål och ge dig tips för hur du kan komma iväg på bästa sätt!

 

Annonser

2 reaktioner till “Vägen till dina drömmars mål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s